Image

buram bal

TÜRK BALININ HİKAYESİ

Manavlar Gıda olarak; Türkiye genelinde faaliyet gösteren toplamda 60.000’in üzerindeki arıcının, 1500 - 2000 kadarıyla sürekli olarak çalışıyoruz. Birlikte çalıştığımız arıcılara; eğitim, teknik destek ve ekipman desteği sağlıyoruz. Bal üretim sürecinin başından sonuna kadar sıkı bir şekilde denetlemeler gerçekleştiriyoruz. Dünya bal üretim standartları ve Avrupa Birliği kalite standartları gereğince, bütün arıcılarımıza ileri seviyede arıcılık eğitimi düzenliyoruz.

Arıcılarımızdan aldığımız ballarımızı, 26.5 kg tenekelerde fabrikamıza getiriyoruz. Fabrikamıza sadece %100 naturel balı (saf bal) kabul ediyoruz. Her tenekeden tek tek numune alarak, son teknoloji laboratuvarlarda test ediyoruz. Fabrikamıza gelen balı; antibiyotik, katkı maddesi, şeker katkısı, şeker suyu ile beslenme, renklendirici katkısı gibi durumlara karşı titiz bir şekilde analiz ediyoruz.

Analiz ettiğimiz her balın kalite test sonucunu ulaşılabilir hale getiriyoruz. Balımızı analiz ettikten sonra, son teknoloji üretim ve paketleme tesisimizde el değmeden paketleyip sofralarınıza kadar ulaşmasını sağlıyoruz.

Ürünlerimiz

KARAKOVAN EFSANESİ

Doğanın büyük armağanı, mucizevi besin kaynağı. Anadolu’da yüzyıllardır geleneksel yollarla üretilen karakovan balı, ülkemizdeki doğa dostu ürünlerin son örneklerinden biri. Karakovan, bu topraklarda yüzyıllardır hem lezzet hem de şifa dağıtmaya devam ediyor. Karakovan Balı Doğu Anadolu’nun yüksek rakımlı yaylalarında nektar bakımından zengin, 1200’e yakın çiçekten özel yetiştirilmiş Kafkas Arıları tarafından toplanmaktadır. Kafkas arıları; hortumları uzun olduğundan çiçekteki tüm balı ve nektarı alır. Tamamıyla doğal olması bu balı çok özel kılmaktadır. Peteği olduğu gibi yenilebilmektedir. Arılar tarafından üretimi uzun zaman alan oldukça zorlu bir iş olduğu için az bulunur ve çok değerli bir baldır.

buram bal

buram bal

E-Kataloğu incelemek için    buram bal

buram bal